Home Izdvojeno Berislav Devčić brončani u brzom hodanju

Berislav Devčić brončani u brzom hodanju

PODIJELITE

Ove subote održano je prvo prvenstvo Hrvatske u disciplinama brzog hodanja na 50km za muške i 20km za žene. Član Maraton kluba Velka Gorica, Berislav Devčić ovim nastupom donio je u klub povijesnu medalju. Osvojio je pehar za treće mjesto u prolazu na 30 km.

Ovo državno prvenstvo održano je u okviru austrijskog prvenstva u istim disciplinama. Pješačko-biciklistička staza išla je uzduž rijeke Piesting koja spaja dva mala naselja Waldegg i Oed, u blizini Bečkog Novigrada. Temperatura je tijekom cijele utrke bila iznad 25 stupnjeva, što je vrlo nepovoljno za hodanje i što je samu utrku učinilo još težom.

Kako navode na stranicama Maraton kluba, za razliku od maratona, koji privlači vrlo velik broj aktivnih sportaša i rekreativaca, atletsko hodanje na dugim distancama je specifično. Ozbiljan nastup zahtijeva dugotrajno vježbanje tehnike kako bi se zadovoljila pravila kontakta s podlogom i ispruženog koljena u prvoj fazi koraka.

Ovim prvenstvom Hrvatska se uvrstila među zemlje koje održavaju nacionalna prvenstva u svim olimpijskim disciplinama ‘kraljice sportova’.

Izvor: mkvg