Home Izdvojeno Barišić poručio Milanoviću da jedino zna prodavati hrvatsko bogatstvo

Barišić poručio Milanoviću da jedino zna prodavati hrvatsko bogatstvo

PODIJELITE

U otvorenom pismu predsjedniku Vlade Zoranu Milanoviću, velikogorički gradonačelnik Dražen Barišić premijeru je poručio da poteze koje povlači služe svemu samo ne građanima.

–  Ne mogu se oteti dojmu da je jedino što znate prodavati hrvatsko bogatstvo. Vaša namjera o „gušenju“ lokalnih vodoopskrbnih sustava, pa tako i velikogoričkog, čini mi se, predstavlja samo uvod u rasprodaju naše vode, jedinog resursa koji nam je još preostao kao prirodno bogatstvo – ističe Barišić.

Gradonačelnik piše premijeru i da ugrožava samostalnost i funkcioniranje grada te njegovih građana. Zanimaju ga razlozi namjere ukidanja Općinskog suda u Velikoj Gorici i mogućeg objedinjavanja ureda državne uprave.

–  Zar će svoje potrebe Velikogoričani morati ispunjavati u Karlovcu ili Sisku? Što je sljedeće? Odlazak naše djece u škole u Zagrebu ili primarnu zdravstvenu zaštitu u Sisku? Hoćete li u konačnici predlagati i ukidanje gradova?  –  samo su neka pitanja koja je Barišić uputio Milanoviću. Cijelo otvoreno pismo možete pročitati OVDJE.