Home Izdvojeno Autor hitova ”Propuh, papuče&punica” i ”Hrvatska uzvraća udarac” gostuje u Knjižnici Galženica

Autor hitova ”Propuh, papuče&punica” i ”Hrvatska uzvraća udarac” gostuje u Knjižnici Galženica

PODIJELITE
foto: knjiznica-vg.hr

Sutra od 19 sati u Knjižnici Galženica gostovat će Cody McClain Brown, autor superuspješnica ”Propuh, papuče&punica” i ”Hrvatska uzvraća udarac”. Ovaj Amerikanac, inače hrvatski zet, na humorističan i zabavan način  piše o sebi, svojoj obitelji, prijateljima i Hrvatima, adaptaciji na hrvatski način života, kulturnim i drugim razlikama između Amerike i Hrvatske, razlikama u mentalitetu, hrvatskoj svakodnevici i kvaliteti života te prednostima i nedostatcima života u obje zemlje.

Piše o svojim svakodnevnim zgodama i nezgodama koje doživljava kao  Amerikanac koji je zbog ljubavi odlučio da Hrvatska postane njegov novi dom. Na duhovit, ali krajnje iskren način Cody nam priznaje koliko se u početku osjećao usamljenim i zanemarenim. Pisanje bloga zahvaljujući potpori ljudi koji su pratili njegovo pisanje učinilo ga je manje usamljenim, ali ipak su mu nedostajali pravi prijatelji. Malo po malo Cody se ipak uspješno snalazi u susjedstvu i zahvaljujući kćerkinim prijateljicama i igranjima u parku širi krug poznanstava i zbližava se s nekim novim ljudima, novim prijateljima. No i dalje mu poteškoće stvaraju beskrajna hrvatska birokracija, sveprisutni skepticizam, hrvatski jezik i  potraga za adekvatnim stanom.

Čitajući Codya i njegove impresije o Hrvatskoj i sami možemo bolje sagledati poneke negativnosti,  ali i one dobre strane življenja u Lijepoj našoj.