Home Kultura Audicija u Velikoj Gorici

Audicija u Velikoj Gorici

PODIJELITE

Riječ audicija sve nas podsjeća na čuvenu Sarajevsku audiciju, predstavu nastalu 1985. u sklopu nastave Akademije scenskih umjetnosti u Sarajevu, kada su studenti glume osmišljavali likove za vježbu „Skica za lik i imitacija.“

audicijaaa

Tijekom osamdesetih godina prošlog stoljeća ova komedija je postigla veliku popularnost i gledanost od više od 2,5 milijuna gledatelja diljem bivše države. Imala je nekoliko verzija, a istiniti događaji sa priprema na glumačkoj Akademiji obrađeni su na duhovit i sarajevskom humoru svojstven način.

PRAVI BOSANSKI HUMOR

Kod publike je Audicija izazivala smijeh do suza i godinama punila dvorane. Ovaj legendarni kazališni hit s vremenom je dobivao i svoje nove epizode, a najnovija verzija bosanskog humora pod nazivom „Sarajevska audicija 4“ starta u ponedjeljak, 28. listopada, u 20 sati, u Pučkom otvorenom učilištu Velika Gorica.

Ljubitelji Audicije imat će priliku uživati u dvosatnoj urnebesnoj komediji koju izvodi glumačka ekipa u sastavu: Stanko Bogovjević, Aleksandar Krstajić, Vladimir Balašćak te autor i glumac Željko Ninčić.