Home Izdvojeno ATLETIKA Nina Vuković osvojila dva srebra

ATLETIKA Nina Vuković osvojila dva srebra

U Rijeci je održano Prvenstvo Hrvatske u atletici za mlađe juniorke

PODIJELITE

U Rijeci je održano Prvenstvo Hrvatske za mlađe juniorke u atletici, a na kojem je nastupio i Atletski klub Maraton Velika Gorica s četiri natjecatelja iz svoje Atletske škole – sjajnom mlađom juniorkom Ninom Vuković i tri sjajne, tek mlađe kadetkinje Tenom Petračić, Emom Vuković i Hanom Tašaković.

U subotu, prvog dana natjecanja, Goričanke su nastupile na utrci od 1500 metara. Kapetanica i najbolja klupska atletičarka Nina Vuković je utrku istrčala za 4:54.76 te se okitila srebrom i titulom doprvakinje Hrvatske. U prvoj jakosnoj skupini nastupile su i mlađe kadetkinje Tena Petračić i Ema Vuković, i iako pet godina mlađe od Nine, trče sjajno i postižu osobne i klupske rekorde za mlađe i starije kadetkinje. Tena Petračić je utrku istrčala za 5:02.61, čime je oborila klupski i kadetski rekord za tri sekunde, i plasirala se na 5. mjesto, a Ema Vuković je s vremenom 5:09.59 završila na 9. mjestu.

Drugog dana natjecanja, u nedjelju, došle su na red duže discipline te i utrka na 3000 metara. Nina Vuković je istrčala utrku života te osvaja novo srebro s rezultatom 10:12.52 i time postavlja novi osobni i klupski rekord za mlađe juniorke i seniorke. U utrci su nastupile i mlađe kadetkinje Tena Petračić, koja je utrku završila za 11:20.42, i Hana Tašaković, čije je prolazno vrijeme bilo (a ujedno i novi osobni rekord) 11:24.38, plasiravši se na 5. i 6. mjesto u ukupnom poretku.

Goran Klobučarić