Home Zanimljivosti ALOE VERA Ljekovita čistačica zraka koja će vam oduzimati malo vremena

ALOE VERA Ljekovita čistačica zraka koja će vam oduzimati malo vremena

Riječ je o atraktivnom sukulentu, lakom za održavanje, koji može postati omiljeni ukras u vašem domu

PODIJELITE
Foto: Unsplash/Pixabay

Popularna biljka koristi se tisućama godina, a koristi se u kozmetičkoj, prehrambenoj i farmaceutskoj industriji. Aloe vera sadrži moćne antioksidanse, a mnogima je spas u bržem izlječenju opekotina, naročito kad pretjerate sa sunčanjem u  ljetnim mjesecima…

Često se koristi i za liječenje zatvora, usporava starenje kože, sprječava nastanak bora, pomaže pri postizanju lijepog tena bez prištića, hidratizira i jača kosu, snižava krvni tlak…

Uz sve to, aloe vera može biti i lijep i koristan ukras u vašem domu. Riječ je o atraktivnom sukulentu, lakom za održavanje, koji može postati omiljeni ukras u vašem domu.

Prije nego što kupite tu biljku, imajte na umu da vam za nju treba lokacija na kojoj će do nje dolaziti jarka svjetlost. Aloe vera voli puno svjetla, a može podnijeti čak i izravno sunce.

Ova biljka najbolje uspijeva na temperaturama između 12 i 27 Celzijevih stupnjeva, tako da su joj sobne temperature većine domova idealne. Između svibnja i rujna biljku možete iznijeti i van, ali navečer ju vratite unutra ako su noći hladne. Zemlja mora biti prozračna i u nju je poželjno umiješati i pijesak.

Kada je u pitanju zalijevanje, ono treba biti nešto češće u toplijim mjesecima, a bitno je da se između dvaju zalijevanja zemlja zasuš, no ne treba ni pretjerivati. Tijekom hladnijih mjeseci dovoljno ju je zalijevati jednom mjesečno.

Aloe vera spada i među biljke čistače zraka. U vašem domu će povećati razinu kisika, a učinkovito će apsorbirati neke štetne spojeve.