Home Izdvojeno 29 novih parkirnih mjesta u središtu grada

29 novih parkirnih mjesta u središtu grada

PODIJELITE

Završena je rekonstrukcija Getaldićeve ulice u dužini 220 metara. Prometnicu čija je modernizacija stajala 1,5 milijuna kuna obišao je gradonačelnik Dražen Barišić. Istaknuo je kako će uređena ulica najviše značiti za sigurnost građana, vozača i djece koja pohađaju obližnju Osnovnu školu Nikole Hribara.

getaldiceva

– Sada smo završili uređenje tranzitnih ulica u Velikoj Gorici i možemo reći da smo puno toga učinili za sigurnost prometa. Uskoro ćemo krenuti s montažom semafora na križanju Gajeve i Kolareve ulice tako da bi djeca koja u Osnovnu školu dolaze iz Kurilovca imala siguran pristup koji je za sada bio rizičan – rekao je gradonačelnik.

Barišić je obišao i parkirališta u Školskoj ulici, investiciju vrijednu 550 tisuća kuna kojom središte grada dobiva 29 novih parkirnih mjesta.

– Pronašli smo mjesta za jedno važno parkiralište kako bi u središtu grada mogli parkirati građani i korisnici susjednih ustanova. Također ćemo u zoni Školske ulice gdje imamo privremenu gradsku ulicu izgraditi nogostupe, postaviti ležeće policajce te horizontalnu i vertikalnu signalizaciju, a uz prisutnost policije i prometnih redara dodatno povećati sigurnost u našem gradu – naglasio je.

parking1

Direktor VG Komunalca Dragan Perić ističe kako su počeli radovi na asfaltiranju prometnica koje povezuju Donju Lomnicu i Hrašće, u čemu surađuju sa Zagrebačkim cestama.

akcija_Skolarac1

– Riječ je o asfaltiranju Mirne ulice i Odranske ulice koja iz Donje Lomnice vodi prema Hrašću. Jedan dio se nalazi na Goričkom, a drugi na Zagrebačkom, tako da smo uspostavili suradnju sa Zagrebačkim cestama. Na tom području obnovit će se kolnički zastor što je jako važno za građane Gradića i Donje Lomnice – rekao je Perić.

Gradonačelnik je prilikom obilaska radova najavio i kako će se u idućih tjedan dana otvoriti još nekoliko velikih gradilišta, poput Brkićeve ulice u Velikoj Buni vrijedne 2,7 milijuna kuna, te Rakarske ulice vrijedne 2,4 milijuna kuna, te da se intenzivno radi na uređenju prometnica u Gudcima, Šiljakovini, Ključić brdu i Ščitarjevu.