Home Crna Kronika 28-godišnjak vozio s 2,2 promila u krvi, poslan na otriježnjenje

28-godišnjak vozio s 2,2 promila u krvi, poslan na otriježnjenje

Za vikend je sveukupno utvrđeno 53 prometnih prekršaja

PODIJELITE

Za vrijeme vikenda, od 19. do 22. lipnja policija je provela akciju “Pojačan nadzor vozila i vozača” i utvrdili su 43 ciljana prekršaja, dok je sveukupno utvrđeno 53 prometnih prekršaja.

Čak 40 vozača kažnjeno je zbog prebrze vožnje, a troje zbog vožnje pod utjecajem alkohola. Posebno je zabilježen 28-godišnjak koji je u nedjelju, 21. lipnja, zaustavljen u ponoć i 20 minuta. Kretao se Rakarskom ulicom u smjeru sjeveroistoka, a zaustavljen je kod raskrižja s ulicom Avenija Pape Ivana Pavla. Alkotestiran je i utvrđeno je da je upravljao vozilom pod utjecajem alkohola dok je u organizmu imao 2,02 g/kg alkohola. Istom je na mjestu događaja privremeno oduzeta vozačka dozvola, isključen iz prometa, no isti nije recidivist, te je naredbom smješten u prostoriju do otriježnjenja. Sada je protiv njega podignut Optužni prijedlog pred nadležnim sudom.

U vrijeme provođenja akcije se dogodila jedna prometna nesreća s ozlijeđenom osobom koja je zadobila lake tjelesne ozljede, dok se tijekom ostatka vikenda dogodila još jedna prometna nesreće s materijalnom štetom.

Cilj ovakvih akcija je poticanje pozitivnih ponašanja u prometu, a u cilju smanjenja broja prometnih nesreća vozača sa najtežim posljedicama gdje je najčešći uzrok alkohol i nepropisna brzina kretanja vozila.