Home Vijesti 2022. godina idealna je prilika za spajanje blagdana, evo i kojih…

2022. godina idealna je prilika za spajanje blagdana, evo i kojih…

Volite li spajati blagdane s vikendom? Onda počnite planirati dane godišnjeg

PODIJELITE

Ušli smo u novu godinu! Uz želje da nam 2022. svima bude bolja, mirnija, uspješna i radosna, danas vam donosimo pregled kako padaju ovogodišnji blagdani, odnosno, ono što nas sve veseli – donosimo odgovor na pitanje hoće li biti prilike za spajanje istih s vikendom.

Nakon što smo ga detaljno proučili, moramo vas razveseliti! Naime, odavno u jednoj godini nismo imali toliko prilika za spajanje. Mnogi će se tako moći nauživati produženih vikenda u godini pred nama.

Tek što smo ušli u 2022. godinu, evo prve prilike! Za blagdan Tri kralja, koji pada u četvrtak, spojite li si dan godišnjeg u petak 7. siječnj, evo poštenog odmora od novogodišnje fešte!

Uskrsni je ponedjeljak ionako onedjeljak, 18. travnja, ali tko ne radi, i ova tri dana nikako nisu za baciti. Ne može se baš sve poklopiti, pa do sljedeće prilike kad nam stiže Praznik rada, 1. svibnja pada u nedjelju, i to je jedini blagdan koji je u 2022. godini ‘podbacio’! No ne brinite, već Dan državnosti – 30. lipnja pada u ponedjeljak, pa eto nam još jedan mali godišnji na kraju mjeseca.

Lipanj je ‘meka’ za spajanje praznika s vikendom

Foto: Pixabay

Lipanj je divota za spajanje praznika s vikendom. Tijelovo, 16. lipnja pada u četvrtak. Ukoliko dodate dan godišnjeg, eto vam četiri predivna lipanjska dana za uživanje bez obaveza, a možda i poneki izlet u prirodu, ili pak trk na more. I tek što ste se vratili na posao, već vas je dočekao Dan antifašističke borbe 22. lipnja. u srijedu, kojeg eventualno možete spajati s nedjeljom prije ili poslije, kako vam bolje odgovara.

Nakon silnih prilika za spajanje, u srpnju  nas čeka mala stannka, tek toliko da se pripremite za divotu u kolovozu. Naime, Oluja – Dan pobjede 5. kolovoza, pada u petak, a Velika Gospa – 15. kolovoza pada u ponedjeljak.

Kako se bliži kraj godine, sve do studenog nema praznika, pa tako nema ni spajanja slobodnih dana. Svi sveti – 1. studenoga padaju u utorak. Pa nije red raditi samo ponedjeljak, zar ne? Imamo još jedan praznik u studenom, naime, Dan sjećanja na žrtve Domovinskog rata i Dan sjećanja na žrtvu Vukovara i Škabrnje – 18. studenoga, pada u petak, pa tako bez potrebe za uzimanjem pokojeg dana godišnjeg više, imate čak tri dana slobodno.

U našoj analizi 2022. kalendara tako stižemo im do samog kraja godine. Božić jest u nedjelju, ali je Štefanje u ponedjeljak 26. prosinca, što nije loše s obzirom na prošlogogodišnji Božić od kojeg nismo imali prilike za dodatni odmor.

Da zaključimo, svi stručnjaci za slobodne dane i povezivanje blagdana imaju se čemu radovati kad je u pitanju godina nova 2022. godina. Samo treba preživjeti ove teške dane, rani mrak i zimsko računanje vremena.