Home Kultura 12. Matičin književni natječaj: Najbolji rad na kajkavskom je ‘Korôba i coprijê’!

12. Matičin književni natječaj: Najbolji rad na kajkavskom je ‘Korôba i coprijê’!

Najbolje radove objavit će u i tiskanom obliku u godišnjem časopisu LUČ

PODIJELITE
Foto: Ilustracija

Ogranak Matice hrvatske u Velikoj Gorici je raspisao svoj tradicionalni , sada  već  12. Matičin književni natječaj 2020. godine,  naziva «Turopoljska poculica»  za proznu formu kratka priča pisanu kajkavskim jezikom ili hrvatskim standardnim  jezikom.

Natječaj je  trajao   od  1. listopada  do 25. prosinca 2020. godine, a pristiglo 35 radova. Kajkavskim jezikom napisano je osam radova, a hrvatskim standardnim jezikom napisano je 27 radova prispjelo iz cijele Hrvatske.

Najbolji rad na kajkavskom je onaj autora Stjepana Zlodija iz Šiljakovine

Prosudbeno povjerenstvo u sastavu prof. dr. sc. Bernardine Petrović kao predsjednice i članova Đurđa Parać, prof. i Božidar Prosenjak, prof. odabralo je po jedan najbolji rad na kajkavskom odnosno standardnom hrvatskom jeziku, te izabralo još četiri rada (dva na kajkavskom i dva na standardu) koji su ušli u uži izbor.

Najboljim radom na kajkavštini proglašena je ‘Korôba i coprijê’ autora Stjepana Zlodija iz Šiljakovine, dok su u uži izbor ušli još ‘Gospon velečasni i negov božični blagoslov leta gospodnega 1967.-oga’ autora Vladimira Stepanića na kajkavskom i ‘Poculica mog života’ autorice Ksenije Nestorović na standardnom  hrvatskom jeziku.

Najbolje radove objavit će u  tiskanom obliku u  godišnjem časopisu  LUČ.